Houten plantenhanger voor kamerplanten.

De kamerplanten etagere is een plantenrek gemaakt van oude steenmallen het geleefde hout heeft een warme uitstraling welke naadloos aansluit bij diverse interieurstijlen. De oude steenmallen bakjes zijn vervaardig uit hardhout en samen met het metalen beslag rondom de steenmallen geeft het elk interieur een stoere look and feel. De steenmal etagere biedt ruimte aan 6 kamerplanten en met het gevlochten touw hang je dit plantenrek in enkele ogenblikken op in je woning voor het raam of aan een muur.

Systeem voor het ophangen en plaatsen van kamerplanten in pot.

Kamerplanten in huis plaatsen is weer helemaal hip en happening, zeker wanneer je ze op een stijlvolle manier presenteert. Met een houten steenmal-plantenhanger ben je niet meer gebonden aan een vensterbank of wandplank in je huis, thuiswerkplek of kantoorruimte. Laat de styling hand in hand gaan met kamerplanten en voeg hiermee een opvallend meubelstuk toe aan elk interieur.

 

Voorbereiding voor het planten van kamerplanten in houten steenmallen.

Houten steenmallen zijn oorspronkelijk gemaakt voor het vervaardigen van bakstenen en daarom is destijds gekozen voor houtsoorten die goed bestand zijn tegen vocht. In combinatie met het extra verstevigende metalen beslag rondom de steenmal vormden ze een "waterdicht" systeem. Voor het aanplanten van potplanten in de steenmal is het aan te raden om eerst te zorgen voor een waterkerende tussenlaag. Plaats een pedaalemmerzak in de steenmal en knip deze op maat (2 cm onder de bovenkant van de mal). Vul vervolgens de steenmal met potgrond, afhankelijk van het type kamerplant. Door extra bescherming in de steenmal aan te brengen, voorkom je dat vocht in het hout trekt, wat de levensduur zal verlengen.

Trendy potplanten geschikt voor steenmal plantenhangers.

1. De Pannenkoekenplant.

Dit razend populaire kamerplantje is een leuke, speelse toevoeging om in de steenmal te plaatsen. De frisgroene, schotelvormige bladeren, in combinatie met het geleefde hout, vormen werkelijk een prachtige combinatie.

2. Vetplanten en cactussen. 

Er zijn zoveel soorten vetplantjes en cactussen verkrijgbaar. Maak speelse combinaties door opgaande en hangende soorten bij elkaar te planten en experimenteer met verschillende contrasten en accenten. Niet alleen omdat deze planten er leuk uitzien, maar ook omdat ze onderhoudsvriendelijk zijn. Vetplanten zijn erop gebouwd om in barre omstandigheden te overleven.

3. Overhangende kleine kamerplanten.

Misschien denk je bij een hangplant aan een klimop, maar wist je dat er tegenwoordig een heleboel hippe hangplanten voor binnen zijn? Plant ze in de steenmal of plaats ze in een pot en maak er een weelderige plantenhanger van.

Soorten steenmalen.

De steenmal is geliefd vanwege zijn veelzijdigheid in huis en tuin. Of het nu gaat om een bloembakje, pennenbakje, organizer of kruidenrek, de steenmal kan het allemaal. We bieden verschillende varianten aan, zoals de enkele steenmal, de dubbele steenmal, de steenmal etagere en steenmallen met opdruk. Zelfs steenmal kasten behoren tot ons assortiment.

Landelijke woonwinkel van brocant tot antiek. 

In onze woonwinkel 'Het Oude Gebint', shop je unieke meubelen en decoratie-items. Naast onze fysieke winkel hebben we al onze producten ook online beschikbaar in de webshop. Zo kun je vooraf een kijkje nemen en de producten bekijken. Elk product wordt voorzien van een duidelijke omschrijving en foto's.

Onze interieurstijl kenmerkt zich door brocante, landelijke en antieke meubelen.

Deze termen hoor je vaak en het lijkt al snel alsof iets vintage is als het er oud uitziet, of brocante als het tweedehands is of veel gebruikt is. Maar daar namen wij geen genoegen mee. We zochten juist meer dan dat; we wilden meubelstukken met een verhaal en het liefst handgemaakt. Echte meubelen en decoratiestukken met een verleden dus.

Ontdek ons uitgebreide assortiment meubelen:

Service en bereikbaarheid vinden wij belangrijk.

Voor vragen staan we klaar om je te adviseren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via e-mail, WhatsApp of telefonisch.