Schapenvachten

Schapenvachten zijn een prachtig en functioneel item voor het interieur van je huis. Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen en zijn zacht, comfortabel en warm. Een schapenvacht kan worden gebruikt als tapijt, sprei, decoratie of als deken op een stoel of bank. Ze zijn ook geschikt als onderlegger voor op bed, om je voeten warm te houden 's nachts. Bovendien, door het natuurlijke materiaal, zijn schapenvachten ademend en antistatisch, wat betekent dat ze niet alleen comfortabel zijn, maar ook gezond voor de lucht in je huis. Schapenvachten zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor ze perfect passen bij elke interieurstijl. In het kort, een schapenvacht is een multifunctioneel item dat zorgt voor warmte, comfort en stijl in je huis.

Texelse schapenvacht

Texelse schapenvachten zijn beroemd om hun hoge kwaliteit en unieke look. Het ontstaan van deze vachten gaat terug tot de 17e eeuw toen schapen op het eiland Texel werden gehouden voor hun premium wol. Dit resulteerde in mooie en duurzame schapenvachten. Kenmerken van een Texelse schapenvacht zijn de zachte textuur, de duurzaamheid en de warmte. Dankzij de hoogwaardige wol is de vacht comfortabel en perfect als deken of sprei. De stijlvolle uitstraling en de natuurlijke isolatie van wol maken een Texelse schapenvacht een must-have voor de koudere maanden. Bovendien past een Texelse schapenvacht perfect bij een landelijk interieur en is het mooi op een bankje, sidetable of op de bank. Kortom, een Texelse schapenvacht is een aanwinst voor elk huis, met zijn perfecte combinatie van comfort, stijl en duurzaamheid.

Ijslandse schapenvacht

Ijslandse schapenvachten hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Vikingen op Ijsland. Het unieke klimaat van Ijsland zorgt voor een wol met uitzonderlijke kenmerken. Ijslandse schapenvachten zijn bekend om hun zachtheid, dikte en warme uitstraling. Deze vachten zijn perfect voor gebruik als deken, sprei of decoratie in huis en passen perfect bij een landelijk interieur. Het verschil tussen een Ijslandse en Texelse vacht is de lengte van de vacht. Ijslandse schapenvachten hebben namelijk een langere vacht en zijn dus extra warm en comfortabel. Als decoratie in huis zijn Ijslandse schapenvachten prachtig en zorgen ze voor een gezellige en warme sfeer. Kortom, Ijslandse schapenvachten zijn een must-have voor iedereen die op zoek is naar een uniek en hoogwaardig product voor hun interieur.

Onderhoud van schapenvachten

Een schapenvacht onderhouden is belangrijk om de kwaliteit en de uitstraling van de vacht te behouden. Voorkom vuil door het regelmatig borstelen en uitklopten van de vacht. Probeer de vacht niet te wassen in de wasmachine, omdat dit de structuur en de textuur van de vacht kan aantasten. In plaats daarvan kun je de vacht buiten hangen om hem op te frissen. Investeren in een schapenvacht is een slimme keuze voor je landelijke en sobere interieur, aangezien deze echte vachten natuurlijke elementen en warmte toevoegen aan je huis. Onderhouden van de vacht zorgt er voor dat je jaren plezier kunt hebben van je aankoop.

Het oude Gebint

Bij het Oude Gebint vind je niet alleen prachtige schapenvachten, maar ook andere unieke woonaccessoires. De meeste producten zijn met de hand gemaakt, waardoor ze een onderscheidend en persoonlijk tintje krijgen. Het Oude Gebint heeft geen fysieke winkel, maar je bent welkom voor een bezoek op afspraak. Naast dat je bij ons langs kan komen, versturen we ook binnen 1-2 werkdagen. Kijk snel op onze website en laat je verrassen door onze unieke producten.