Meubel winkel gevuld met unieke stukken en woonaccessoires

Als woonwinkel ligt onze focus op de inkoop en verkoop van brocante, vintage antieke en retro meubelen. We selecteren onze producten op de eerste plaats op kwaliteit; daarnaast speuren we naar authentieke meubelen met een eigen unieke uitstraling. Hout, metaal en aardewerk meubelen bezitten elk hun eigen kenmerkende eigenschappen, en wanneer ze daadwerkelijk ook nog eens zijn gebruikt, gaat ons interieurhart sneller kloppen.


Krukken & bankjes

Houten kapstokken

Houten kasten

Brocante, vintage en antiek met karakter.

De meubelen in onze webshop hebben de tand des tijds doorstaan, vaak gemaakt van prachtige houtsoorten met metalen accenten. Krukjes en bankjes zijn soms zo doorleefd of zichtbaar 'beschadigd' dat er geen enkel meubelstuk hetzelfde is. Onze legerbankjes bijvoorbeeld: ooit hebben ze ergens dienst gedaan en dit avontuur overleefd. Ze zijn enorm populair vanwege het geleefde karakter en we passen ze graag toe omdat ze zo uniek en betrouwbaar zijn. 

De houten kapstokken zijn meubelstukken gemaakt van hergebruikt hout, zorgvuldig geselecteerd op uitstraling, kleur en fraaie kenmerken. Onze kasten zijn opbergers van bijzondere kwaliteit, zoals ze tegenwoordig niet meer worden vervaardigd. 

 

Wat zijn vintage, antiek, brocant, of retro meubelen

Wie op zoek is naar meubels zal vaak de termen 'retro' en 'vintage' tegenkomen. Grote meubelwinkels gebruiken deze woorden graag, bijvoorbeeld voor een lamp uit de jaren 70 of een dressoir uit de jaren 50. Het lijkt erop dat het labelen van iets als vintage of retro een positief effect heeft op de verkoopresultaten. Toch zijn retro en vintage niet hetzelfde. Onder retro worden vaak nieuwe meubels verstaan die geïnspireerd zijn op oude designs. Het begrip 'retro' wordt niet alleen gebruikt voor meubels en woonaccessoires, maar kan ook van toepassing zijn op kledingstukken en keukenapparatuur.

In tegenstelling tot retro zijn vintage spullen echt oud. De terminologie wordt vaak gebruikt met vergelijkbare bedoelingen, maar heeft eigenlijk heel verschillende betekenissen. En waar zit dat verschil? Voornamelijk in het aspect van duurzaamheid. Als het gaat om meubels en accessoires, verwijst 'vintage' specifiek naar unieke stukken die zijn gemaakt tussen de jaren 50 en eind jaren 80. Niet alles wat in die periode is gemaakt, kan als vintage worden bestempeld. Het moet gaan om objecten die de stijl en kwaliteit van die tijd definiëren. In de loop der jaren is duurzaamheid steeds belangrijker geworden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vintage meubilair steeds populairder wordt. 

Naast vintage en retro is antiek een term die vaak wordt gebruikt om voorwerpen uit vervlogen tijden aan te duiden. De vuistregel is dat iets minstens tussen 70 en 100 jaar oud moet zijn, maar er zijn veel nuances. Zo worden werken van beroemdheden vrijwel nooit als antiek beschouwd, maar als kunst. Deze regel geldt ook voor sieraden, meubels, vazen en andere objecten die in een ander tijdperk zijn gemaakt door bekende ontwerpers. Het feit dat deze items niet als antiek worden beschouwd, heeft te maken met de artistieke kwaliteiten van de maker.

Het Franse woord 'brocante' betekent letterlijk vlooienmarkt, terwijl 'brocanteur' verwijst naar een antiquair. Dit maakt brocante altijd gerelateerd aan een tweedehands interieurstijl. Wat brocante onderscheidt van antiek, is dat antieke voorwerpen minstens vijftig jaar oud moeten zijn, terwijl brocante draait om een charmante mix van gebruikte, karaktervolle items die een unieke uitstraling aan je interieur geven."