Metalen vazen en potten | industrieel handgemaakt

Bekijk onze selectie metalen Nepalese vazen, elk met een uniek, imperfect karakter en aardse kleuren. Deze vazen passen perfect in een landelijk, stoer of sober interieur. Elk meubelstuk is uniek en wordt online gepresenteerd met een reeks foto's op de verschillende product pagina's in onze webshop. We kunnen met zekerheid zeggen dat geen enkel meubelstuk hetzelfde is, ze zijn allemaal uniek van karakter en van hoge kwaliteit.

Interieurstyling met metalen potten, vazen en aardewerk kruiken

De handgemaakte metalen vazen zijn items voor tijdloze interieurdecoratie die op verschillende manieren kunnen worden toegepast: maak een stoere inrichting met een metalen vaas gevuld met kunstbloemen, decoreer de vaas met kerstballen en sfeerverlichting tijdens de feestdagen, creëer in het voorjaar een vrolijk boeket met takken van vroege voorjaarsbloeiers of plaats met Pasen enkele hazelaartakken in de hogere vazen en stijl deze af met paaseieren en zoete voorjaarskleuren.

Nepalese potten en vazen afkomstig van traditionele gebruiken in oosterse culturen

In de oosterse cultuur, en met name in Nepal, hebben metalen potten, vazen en aardewerk kruiken een lange geschiedenis en spelen ze een belangrijke rol in het dagelijks leven, rituelen en tradities.

1. Opslag en bewaring
Traditioneel werden metalen potten en aardewerk kruiken gebruikt voor de opslag en bewaring van voedsel en water. Vanwege hun duurzaamheid en het vermogen om de inhoud koel te houden, waren ze ideaal voor het bewaren van graan, rijst, kruiden en water. Dit was vooral belangrijk in het klimaat van Nepal, waar de temperatuur schommelingen groot kunnen zijn.

2. Kookgerei
In veel huishoudens dienden deze potten ook als kookgerei. Grote metalen potten werden gebruikt om te koken boven een open vuur. Het materiaal kon de hitte goed verdragen en zorgde voor een gelijkmatige warmteverdeling, wat essentieel is voor traditionele gerechten die langzaam worden gegaard.

3. Decoratieve functie
Naast hun praktische toepassingen werden deze potten en vazen ook vaak artistiek vormgegeven en versierd. Ze waren een teken van rijkdom en status en werden vaak als decoratieve stukken in huis gebruikt. De ambachtelijke vervaardiging en de unieke ontwerpen maakten ze tot waardevolle erfstukken die van generatie op generatie werden doorgegeven.

4. Culturele symboliek
Metalen potten en vazen hebben ook een diepe symbolische betekenis in de oosterse cultuur. Ze worden geassocieerd met overvloed, voorspoed en bescherming. In veel huishoudens wordt nog steeds geloofd dat het plaatsen van een mooie vaas in huis geluk en welvaart aantrekt.

Door deze rijke geschiedenis en veelzijdige toepassingen zijn de handgemaakte metalen Nepalese vazen en aardewerk kruiken niet alleen prachtige decoratieve stukken, maar dragen ze ook een stukje van de oosterse traditie en cultuur met zich mee. Het unieke, imperfecte karakter van elk stuk weerspiegelt de ambachtelijke vaardigheden en de culturele betekenis die eraan verbonden is.

Het is onze passie om meubelstukken uit de tijd van toen in het hedendaagse interieur te verwerken!

Landelijke woonwinkel gespecialiseerd in stoere, brocante en industriële meubelen.

We zijn dagelijks bezig met de inkoop en verkoop van unieke woonaccessoires. Naast ons standaard assortiment hebben we ook speciale woonaccessoires en meubelen waarvan er maar enkele beschikbaar zijn. Ons doel is om onze fysieke voorraad zo snel mogelijk op onze webshop te presenteren. 


Mocht je er online niet uitkomen? Twijfel niet. Stuur ons gerust een E-mail of een What's app