Matzwarte kaarsen kandelaar 

Wat is een interieur zonder een goed lichtplan. Naast lampen brengen kaarsen veel sfeer en ambiance.
De juiste kandelaar kan het verschil maken als het gaat om genieten van de mooie warme gloed van kaarsen in je huis. De kaarsenhouder bepaalt de sfeer, is een blikvanger en wordt het middelpunt van je ruimte als je hem verlicht!

Kaarsenhouder voor stompkaarsen.

Zwart is bijna niet weg te denken binnen onze inrichting. Welk moodboard je ook bekijkt, de kleur zwart zal je bijna altijd terugvinden. Zwart past natuurlijk bij uitstek binnen een industriële stijl, maar ook binnen een landelijke stijl is zwart prima in te passen. Wanneer je gaat voor een zwarte kandelaar, dan kies je voor safe!

Sfeer creëren. Dineren of relaxen bij kaarslicht.

Had je vandaag een drukke dag, veel stress of “nergens meer zin in”, steek dan eens een kaarsje aan. Het kaarslicht werkt rustgevend. Het is zachter dan het licht van een schemerlamp. Het kleine, flakkerende lichtje geeft gezelligheid en rust.

Kaarsen zijn tegenwoordig ook in allerlei vormen en maten verkrijgbaar.
Het is eigenlijk maar net wat bij jouw interieur past. Om je een indruk te geven van de kaarsen die op de markt zijn vind je hieronder een overzicht:

Waxinelicht kaarsen
Laten we met de kleinste vorm beginnen, het waxinelichtje. Dit kaarsje kent zo goed als iedereen wel. Het zijn de kleine kaarsjes die in een aluminium cupje zitten. Ze worden ook wel theelicht genoemd omdat ze in vroeger tijden gebruikt werden om de thee warm te houden. Waxinelichtjes hebben een hoogte van zo’n 1 tot 2,5 centimeter en branden 4 tot 8 uur.

Drijfkaarsen
Drijfkaarsjes zijn misschien wel de meest decoratieve kaarsen. Drijvend in een glazen kom of bak, branden deze kaarsjes tot wel 9 uur. De bijzondere combinatie van water en vuur geeft deze lichtjes net dat beetje extra karakter. Deze kaarsje geven een luxe, maar toch gezellige uitstraling.

Huishoudkaarsen of dinerkaarsen
Deze kaarsen zijn eigenlijk één van de oudste soort kaars ter wereld. Het zijn lange dunne kaarsen, en worden van oudsher vaak gebruikt in kandelaars tijdens een diner.

Stompkaarsen
Stompkaarsen hebben een stevige, robuuste uitstraling. Door hun breedte hebben ze ook nog eens veel meer branduren dan de huishoudkaarsen. Daarnaast staan ze steviger, waardoor een kandelaar of houder in veel gevallen niet nodig is. Stompkaarsen zijn een blikvanger in huis of ze nu wel of niet branden.

Bolkaarsen
De naam zegt het eigenlijk al. Deze kaars ziet er uit als een rustieke ronde bal. Ze zijn een blikvanger in ieder interieur.

Geurkaarsen
Bij deze kaarsen soort zitten in de was geurdeeltjes verwerkt. Zodra je de kaars aansteekt komen deze deeltjes vrij en verspreiden een heerlijke geur door je huis. Er zijn verschillende geuren op de markt. Denk daarbij aan appel, dennen, rozen en nog veel meer. Eén van de bekendste geurkaarsen is de citronella geurkaars. Deze wordt ook veel buiten gebruikt aangezien deze kaars de muggen op afstand houdt.

Presentatie en decoratie zit hem in de kleine details

Vormen en structuren in een ruimte bepalend de look and feel Denk out of the box mix and match. In de wereld van interieurdesign is het vaak de subtiliteit die het verschil maakt. Het zijn die kleine, doordachte details die een ruimte transformeren van gewoon naar buitengewoon. Woonaccessoires zijn de kunst van het vertellen van jouw verhaal in elk hoekje van je huis.

Denk aan de kracht van vormen en structuren. Elk object heeft het potentieel om de look and feel van een ruimte te bepalen. Een decoratieve kaarsenhouder met een opvallende vorm, een elegante kandelaar met verfijnde details, of een mix van kaarsen met vershilldende vormen kunnen de sfeer van een kamer volledig veranderen.

Het geheim zit hem in het durven "out of the box" te denken. Mix en match verschillende stijlen en materialen om een persoonlijk statement te creëren. het zijn juist de onverwachte combinaties die een ruimte tot leven brengen.

Woonwinkel Het oude Gebint in Alteveer (Drenthe)

Bij het oude gebint zijn we dagelijks bezig met de inkoop en verkoop van unieke woonaccessoires. Naast het basisassortiment beschikken we over speciale woonaccessoires en meubelen waarvan er maar enkele beschikbaar zijn. Ons streven is om de fysieke voorraad zo snel mogelijk op onze webshop te presenteren. Wil je onze woonwinkel komen bezoeken? Bekijk hier onze openingstijden