Dekenkisten bij Het Oude Gebint

Ben je op zoek naar manieren om je interieur een landelijke en sobere uitstraling te geven? Een houten dekenkist kan hierbij een uitstekende toevoeging zijn! Deze kisten stralen authenticiteit en warmte uit en zijn perfect als opbergmeubel. Maar er zijn meer manieren om dekenkisten te gebruiken in een sober en landelijk interieur. Gebruik de kist bijvoorbeeld als salontafel in de woonkamer. Hierdoor krijgt de ruimte een rustieke en gezellige uitstraling en heb je meteen extra opbergruimte tot je beschikking. Of plaats een dekenkist in de slaapkamer als opbergmeubel voor beddengoed of kleding. Dit zorgt voor een opgeruimde en sfeervolle uitstraling. Bij Het Oude Gebint hebben wij een ruim assortiment aan houten dekenkisten en andere meubels en decoraties voor een landelijk en sober interieur. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek de mogelijkheden!

De oorsprong van dekenkisten.

Dekenkisten zijn houten opbergkisten die werden gebruikt om beddengoed, dekens en kleding in op te slaan. Ze werden populair in de 17e eeuw en werden vaak gebruikt als huwelijksgeschenk voor jonge koppels. Dekenkisten werden meestal gemaakt van eikenhout of grenen en waren vaak versierd met ingelegde patronen, beschilderingen of snijwerk. De oorsprong van de dekenkist gaat terug tot de Middeleeuwen, toen houten kisten werden gebruikt om persoonlijke bezittingen op te bergen en te beschermen tegen vocht en ongedierte. Naarmate de tijd verstreek, evolueerden deze kisten naar meer gespecialiseerde vormen, zoals de dekenkist. In de 17e eeuw werden dekenkisten een populaire huwelijksgeschenk omdat ze werden gezien als een praktisch item dat jonge koppels zou helpen bij het opstarten van hun huishouden. 

In de 18e en 19e eeuw werden dekenkisten vaak gemaakt door ambachtslieden en meubelmakers. Ze waren populair bij mensen van alle lagen van de bevolking en werden vaak doorgegeven van generatie op generatie als familie-erfstukken.

Vandaag de dag zijn dekenkisten nog steeds te vinden en worden ze vaak gebruikt als decoratief element in huisinrichting. 

Hoe kun je houten dekenkist toepassen in je interieur

Houten dekenkisten kunnen een mooie aanvulling zijn op een landelijk en rustiek interieur. Hier zijn enkele tips om ze stijlvol te integreren:
- Als salontafel: Plaats de kist in het midden van de woonkamer als salontafel. Dit geeft een rustieke uitstraling en biedt extra opbergruimte.
- Als bijzettafel: Gebruik de dekenkist als bijzettafel naast een stoel of bank. Leg er een paar boeken op of plaats er een mooie plant bovenop.
- Als opbergmeubel: Gebruik de dekenkist als opbergmeubel in de slaapkamer. Bewaar er beddengoed, kussens of dekens in.
- Als decoratief element: Plaats de kist als decoratief element in de hal of op de overloop. Leg er een mooie plaid op of plaats er een paar sierkussens bovenop.
- Als plantenbak: Gebruik de dekenkist als plantenbak en plaats er enkele mooie planten in. Dit geeft een groene en natuurlijke touch aan je interieur.
Kortom, oude dekenkisten zijn veelzijdige en praktische meubelstukken die je kunt stylen voor een landelijke en rustieke uitstraling. Experimenteer met verschillende manieren om ze te integreren in je interieur en creëer een unieke look.

Het Oude Gebint

Ben je op zoek naar een authentieke landelijke sfeer in je interieur? Het Oude Gebint biedt een ruim assortiment aan houten dekenkisten. Deze kisten zijn perfect als opbergmeubel en geven uw interieur een rustieke uitstraling. Naast houten dekenkisten hebben wij ook andere producten beschikbaar, zoals vloerkleden, bureaus en metalen decoraties. Al onze producten zijn met zorg geselecteerd en passen perfect bij een landelijke en sobere stijl.

Bij Het Oude Gebint streven wij naar een uitstekende service. Wij versturen je bestelling binnen 2-3 werkdagen en bieden de mogelijkheid om op afspraak langs te komen om onze producten te bekijken. Heb je vragen of wil je meer informatie over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Bestel nu een houten dekenkist bij Het Oude Gebint en creëer een sfeervolle landelijke look in je interieur!